Missie

Health en Wellness is een belangrijk onderdeel van een totaal concept en de grote transformatie van Buitenplaats Medemblik  naar een Kuuroord voor de Ziel; een plek voor Rust voor Ruimte.

Daarnaast is onze missie en visie om zoveel mogelijk circulair te worden en onze ecologische voetstap zo klein mogelijk te maken, zodat wij Moeder Aarde zo min mogelijk schade berokkenen en zelfs helpen te herstellen. Daarom creëren we op ons landgoed een groene oase van weldadigheid en diverse moestuinen met gebruikmaking van agro- ecologie en permacultuur. Daarbij ondersteund door de liefde van en voor Moeder Aarde

Circulair én duurzaam: alles wat op het erf is, blijft op het erf en wordt weer verwerkt.
Dit betekent ook dat wij denken aan onze medemens die een achterstand heeft op de arbeidsmarkt. Zij vinden een warme en welkome werkplek bij onze zorgboerderij, want circulair leven betekent ook zorgen voor je medemens, iedere ziel is voor ons van onschatbare waarde.
Slapen tussen het voedsel, een unieke beleving.  Daarnaast zijn diverse duurzame oplossingen uitgewerkt: al onze lampen zijn LED lampen, we hebben hybride verwarmingsketels om straks volledig over te gaan op zelfopgewekte stroom. Al onze waterkranen zijn begrenst in waterlevering en toch merk je daar niets van! We hebben géén riolering maar wel een heel grote septictank, we scheiden ons afval en hebben zelfs een grote composthoop die we periodiek omwerken met de uitwerpselen van onze dieren. Ieder voorjaar bemesten we daar onze gewassen weer mee. 

Deel deze pagina